Nyheter / 2022 / ”Jag har möjlighet att utvecklas och prova nya saker inom koncernen” — fredagsporträttet med Josephine Duvalsaint
2022-03-17

”Jag har möjlighet att utvecklas och prova nya saker inom koncernen” — fredagsporträttet med Josephine Duvalsaint

Möt vår duktiga och glädjespridande kundkoordinator Josephine. Med ett kundbemötande utöver det vanliga visar hon de nya lägenheterna i Einar Mattssons projekt. Med stor vana och skicklighet presenterar hon alltifrån de fina materialvalen, till hur automatsäkringar fungerar och var flyttbilen kan parkeras. Läs vad Josephine tänker om hållbarhet, Norrland och bakning.

Josephine Duvalsaint Einar Mattsson.jpgFoto: Erika Norell

Berätta, vad gjorde att du sökte dig till Einar Mattsson?
‒ Min svägerska som tidigare arbetade som förvaltare på Einar Mattsson skickade ett sms till mig om att de behövde personal på servicecenter. Det handlade om ett jobb under dagtid och endast vardagar. Då jobbade jag i 12-timmars pass på Securitas Jourmontör. Jag visste inte så mycket om koncernen då, men är inte den som räds något nytt. Jag gick på intervju och blev kort därefter anställd. Så jag började på Kundservice med att hantera hyresgästers e-post och telefonsamtal. Sedan flyttades jag ner till receptionen, då min chef där tyckte att min glada personlighet skulle komma till ännu bättre rätt där.

Vad har du hunnit jobba med innan du stannade hos oss på Rosenlundsgatan 58?
‒ Jag har hunnit jobba på väldigt olika arbetsplatser. Direkt efter gymnasiet började jag på SSP på Centralstationen där jag jobbat som arbetsledare på Burger King, Coffey’s och Upper crust. Sen har jag arbetat på ett läkemedelsföretag, Viasats tekniska support, SL:s kundtjänst, Guldköpare och sist på Securitas Jourmontör.

Vilka ord tänker du på som kännetecknar Einar Mattsson idag?
‒ Omtanke, trovärdighet och kvalitet. Särskilt ord som omtanke är extra viktigt i dagens läge.

Vad är det bästa med att ha Einar Mattsson som arbetsgivare?
‒ Att jag har möjlighet att utvecklas och prova nya saker inom koncernen om jag är ambitiös, jobbar hårt, är en lagspelare och vill det.

Du är en av alla som gjort karriär inom koncernen. Har du några kvarstående yrkesdrömmar?
‒ Jag har fortfarande inte bestämt vad jag vill göra i framtiden. Just nu trivs jag väldigt bra som kundkoordinator. Det är stor variation på uppgifter och jag får dessutom träffa många nya kollegor i varje projekt. Att jobba väldigt nära Byggnads AB:s kundsupport i garantifrågor har varit väldigt spännande, så kanske ska jag försöka lära mig mer om det framöver?

Rollen som kundkoordinator

Vad är det som fascinerar med sälj- och marknadsprocessen?
‒ Det är alltid nervöst när jag ska visa upp lägenheten i projektet första gången för en kund. Det är roligt att vara bland de första som får träffa våra kunder. Att få se deras reaktion när de för första gången får se den lägenhet de har köpt. Alla våra kunder har så olika förväntningar och personligheter, så det är spännande att se vilka det är som flyttar in.

Om du snabbt ska berätta varför man ska köpa en bostad av Einar Mattsson, som vi också byggt, vad säger du då?
‒ Vi bygger hållbara hus som är byggda för boende i flera generationer. Lägenheterna har hög standard, är ljusa och välplanerade. Om du vill bo på bästa läge, i en snygg och lite smartare lägenhet, då ska du köpa en bostad av Einar Mattsson.

Vem är den gladaste kund du någonsin träffat?
‒ Jag har träffat så många glada kunder, så det är svårt att svara på. Om jag ska välja en så var det en tjej som köpt en bostad i Telefoncentralen. Hon var så exalterad över att äntligen få flytta in och tyckte att allt kring lägenheten varit och är helt perfekt. Att se någon så lycklig när jag visar hur automatsäkringar fungerar, det har jag aldrig sett.

Vilka är de vanligaste frågorna vid inflyttning?
‒ När kommer den nya boendestyrelsen att skapas? Var kan vi ställa flyttbilen?

Vilket bostadsprojekt känns mest aktuellt just nu?
– Telefoncentralen vid Telefonplan och Elddonet i Täby. I Telefoncentralen ska du köpa en lägenhet i bra läge med modern och exklusiv interiör. Vill du hellre vara med och skapa en helt ny stadsdel, med fina lägenheter ska du köpa en i Eldonet. Det ska bli kul att se hur Täby Park växer till sig.

Självledarskap

Vem har varit din bästa chef hittills och varför?
– Min bästa chef hittills är min nuvarande, Jonas Palén. Jag har aldrig tidigare haft en chef som är så stöttande, ärlig och rak, samtidigt som han ger frihet under ansvar. Vi har högt i tak på avdelningen och det går alltid att ringa honom om jag behöver. Han visar uppskattning när jag gjort ett bra jobb. Han räds inte heller att på ett professionellt sätt säga till när det är något jag ska och kan förbättra.

Vi jobbar med att bli bättre på självledarskap på Einar Mattsson. Vad gör du för att bli bättre på det?
‒ Jag försöker alltid styra mina tankar och beteenden mot de mål som jag har. Förstå vad jag förväntas göra, prioritera vilken ordning och se till att jag får rätt förutsättningar för att göra det. Vi måste vara medvetna om hur vi själva påverkar och påverkas av andra. Vi skapar tillit till varandra genom att visa varandra närvaro och empati. Sen är det viktigt att ta ansvar för situationer som inte gått som planerat. Att inte skylla på någon annan när det blivit fel. Det viktiga är inte vem som har gjort fel, utan att vi hjälps åt att göra rätt och säkra upp hur vi undviker misstaget igen.

Var, när och hur slappnar du av och återhämtar dig?
– Den senaste tiden har jag prioriterat om i mitt arbetssätt. Jag prioriterar hårdare. Är den plötsliga uppgiften inte av akut karaktär så får den vänta. Det innebär att jag hinner göra klart de arbetsuppgifter som jag har planerat för dagen. Då blir jag mer avslappnad och orkar göra mer efter jobbet. Min chef har även bett mig att schemalägga raster, de dagar det är full fart från tidig. morgon till sen kväll. Då tar jag en promenad och varvar ner lite och får ny energi.

Hållbarhet

Efterfrågar Einar Mattssons kunder hållbara hus och material?
–  Ja, det gör de. Många av våra köpare tycker att det är viktigt. De som köper en lägenhet av Einar Mattsson vet att vi har bra materialval i lägenheterna och uppskattar att de flyttar in i ett lågenergihus, då de får gröna lån. Samtidigt tror jag inte alltid att folk förstår vad det innebär, då de flesta vill öka energianvändningen i lägenheten på olika sätt. Höjer du värmen, ja, då har du reglerat ditt inomhusklimat till att bli mindre energisnålt. Men det känns ändå som att de flesta av oss försöker leva så miljövänligt som möjligt.

Är du orolig för våra klimatförändringar, och hur tar det sig så fall i uttryck hos dig?
–  Jag försöker att inte oroa mig över saker som jag inte ensam kan påverka. Jag sorterar familjens avfall, pantar och tänder hellre ljus än att ha lamporna tända hemma. Jag har en hybridbil. Plus att jag har hopp om att människor vill att jorden ska må bättre för kommande generationer.

Privat

Vad gör du på fritiden?
– När jag inte umgås med min familj så bakar jag väldigt mycket. Vissa perioder blir det väldigt mycket tårtor här hemma och ibland får jag även lite tårtbeställningar. Jag dekorerar och älskar att få vara kreativ.

Berätta något som vi inte tror om dig.
‒ Jag är väldigt blyg men har lärt mig att dölja det väldigt väl, ha ha.

Var tillbringar du helst dina semesterdagar?
– Det är uppe i Gåxsjö/Hammerdal i Jämtland där min pappa är född och uppvuxen eller på stranden hemma i Skogås.

Hur tänker du kring världsläget?
–  Många runt om kring mig blir låga av att situationen ser ut som den gör. Att det 2022 finns människor som skadar oskyldiga för att försöka få det de vill ha är extremt tragiskt. För mig som har en familj som bor i Haiti, där det är problem med kidnappning, mord och naturkatastrofer, så har jag fått lära mig att jag måste koppla det negativa så gott jag kan. Annars går jag under. Det är väldigt slitsamt mentalt att gå runt att oroa sig över allt som händer i världen. Ibland får jag skuldkänslor för att jag har det så bra, och försöker då hjälpa till så gott jag kan där det behövs. Samtidigt kan jag stundtals bli väldigt arg på att vissa fortfarande behandlar människor olika beroende på vart man kommer ifrån eller vilken hudfärg man har.

Slutligen. Om du ska ge ett tips till en 18-åring med hela arbetslivet framför sig, vad ger du för tips då?
– Tro på dig själv och var inte rädd att prova nya saker. Det är inte många som vet exakt vad den vill jobba med i resten av sitt liv. Du ska inte ta ett jobb bara för att få en bra lön utan du måste trivas också.

Felanmälan
Fråga oss